Yvonne Brokaar

Ik ben coach en teamcoach. Mijn reis om tot hier te komen is begonnen bij Vivat. Als opleidingsadviseur heb ik daar (voor de merken Reaal, Zwitserleven en Proteq) teams, leidinggevenden en medewerkers begeleidt bij diverse ontwikkelvraagstukken.

Ik ben gefascineerd door gedrag en ontwikkeling van mensen en ik heb een passie voor paarden. Dat kwam op een bepaald moment bij elkaar toen ik in 2006 het boek De Tao van Equus geschreven door Linda Kohanov las. Al jaren daarvoor, en nog steeds, ervaar ik de waarde van paarden in de manier waarop ze mij onder de aandacht brengen wat mijn onbewuste patronen in gedrag zijn. Door dit boek besefte ik wat dit voor mensen kon betekenen als ik dit zou inzetten bij hun ontwikkeling.

In mijn coachen combineer ik verschillende methoden bijvoorbeeld Systemisch Werk eventueel in combinatie met de paarden. Ik vind het fantastisch om te doen en blijf mij ontwikkelen in dit boeiende vakgebied. Leren doe ik niet alleen door het volgen van opleidingen, (ook al doe ik dat graag en volg ik ieder jaar een opleiding). Ik leer ontzettend veel in de praktijk, gewoon door te doen, maar bovenal leer ik van mijn geweldige co-coaches, de paarden Iris en Indy.

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn o.a.:
> bij Phoenix opleidingen; Transactionele Analyse (2017)
> bij Het Hellinger Instituut; Systemisch Coachen (2017)
> bij Het Hellinger Instituut; Dynamiek in organisatie (2016)
> bij Bureau Wind; Systemisch Teamcoaching met paarden (2016)
> bij Amygdala BV; Profile Dynamics (2015)
> bij Het Balkon; Groepsdynamica
> bij Tinley; Natuurlijk paardengedrag (2010)
> een sessie bij Linda Kohanov gespecialiseerd in Equine Assisted Learning (2010)
> bij Bureau Wind; Systemische Paardencoaching (2009)

 

Yvon, Horses&Coaching is lid van de beroepsvereniging voor Paardencoaches Horsense.